QUÈ FEM

TRANSFORMEN LA SOCIETAT MITJANÇANT L'ESPORT

A més d’acompanyar i assessorar en l’activitat esportiva, com a cooperativa de l’àmbit social que som, portem a terme tot un seguit de projectes per millorar les condicions de vida de les persones del nostre entorn.

 

PROJECTE ACOMPANYAMENT DE DUTXES SOCIALS

És un servei de dutxes per a persones que no tenen accés a aigua corrent, que viuen al carrer, en un infrahabitatge, en una habitació de relloguer, o en un habitatge sense subministres.

La higiene personal diaria és molt important per a les persones que es troben en una situació de pobresa extrema perquè les ajuda a tenir una millor autoestima, el primer pas per sortir de la seva situació.

Oferim un tracte proper, un moment de cura per a persones que son invisibles als ulls de la majoria de la societat. També en aquesta línia, assessorem les persones usuàries sobre els diferents recursos i entitats de la ciutat de Barcelona a les que es poden adreçar segons les seves necessitats.

 

il·lustració gimnàs social sant pau

 

HISTÒRIA

El projecte "dutxes socials" té el seu inici als voltants de 2012, quan veient la necessitat de persones en risc d'exclusió social de tenir accés a una dutxa, comencem a oferir aquest servei a les persones que ho demanen, arribant a les 18.000 dutxes anuals. Aquesta activitat es compaginava amb l’activitat esportiva.

Amb l'inici de la pandèmia de la covid, el març de 2019, tot i el tancament del Gimnàs en la seva part esportiva, es manté el servei de dutxes, a petició i amb l’ajut econòmic de l'Ajuntament de Barcelona, però també de moltes persones i empreses que ens han fet donacions de roba, menjar, productes de neteja i higiene, etc.

En l'actualitat atenem 100 persones cada dia de mitjana. Durant la pandèmia, però, vam arribar a atendre més de 440 persones en un sol dia.

 

il·lustració gimnàs social sant pau

 

COM FUNCIONA?

L'únic necessari per accedir-hi és demanar cita prèvia i mantenir el respecte en tot moment a la resta de persones, tant les que accedeixen al servei, com les que hi treballen.

Oferim:

  • Tovallola
  • Roba de recanvi
  • Gel de dutxa
  • I altres serveis com càrrega de telèfons i bateries, trucar per telèfon, etc.
  • Vestuaris  per a persones no binàries i adaptats

Horaris:

De 8 a 12h de dilluns a divendres

il·lustració gimnàs social sant pau

 


Altres projectes:

ACOMPANYA’T AMB L’ESPORT

De la ma de l’Associació Esportiva Ciutat Vella i des del 2022 oferim a joves d’aquesta associació 2 hores setmanals de classes de musculació dirigides per un dels nostres tècnics esportius. 

Amb aquest projecte volem cedir les nostres instal·lacions i els nostres professionals a una de les entitats del barri per tal d’oferir activitats alternatives de lleure i activitat física als/les joves migrats/des de Barcelona i així tenir una major qualitat de vida i una vida més saludable.

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

il·lustració gimnàs social sant pau

 

COL·LABORACIÓ AMB EL CAP RAVAL NORD

Moltes vegades, les persones usuàries del Servei de Dutxes, tenen necessitats sanitàries que les treballadores del servei no podem atendre. Detectada aquesta necessitat, a partir de març de 2023, s'inicia la col·laboració amb el Cap Raval Nord: un equip (metgessa, infermera, administrativa) ve cada divendres al matí per atendre les necessitats sanitàries, ja siguin qüestions de salut o administratives.

Amb aquest projecte comú, volem arribar i acostar els serveis sanitaris públics a les persones més vulnerables, que són les que estan en situació irregular i sense documentació, com per exemple les persones d’origen subsaharià.

 

il·lustració gimnàs social sant pau

 

FES ESPORT…. I DE PASSADA ET DUTXES I ET CANVIES DE ROBA

Les persones que atenem al Servei de Dutxa i canvi de roba durant els matins també volen tenir cura de la seva salut. És més, per a les persones que viuen al carrer, el fet de fer esport a en condicions d’igualtat amb altres sòcies del Gimnàs, els aporta uns beneficis físics i mentals que els ajuden a superar la situació en la que es troben. Estem parlant de millorar les relacions socials, de poder dormir millor, de sentir-se actius, de compartir, de sentir-se part de la comunitat...

15 usuàries del Servei de Dutxa del Gimnàs han passat a ser sòcies del Gimnàs Social Sant Pau. L’import de la seva quota de sòcia s’assumeix en part per la resta de sòcies del Gimnàs Social Sant Pau i en part per recursos propis de l’entitat.

 

il·lustració gimnàs social sant pau

 

 

 

SUPORT A PERSONES MIGRADES

Des del 2022 ajudem a persones a regularitzar la seva situació administrativa perquè puguin viure en condicions d’igualtat. Ho fem optant a la subvenció ACOL del Servei d’Ocupació de Catalunya, que ajuda a pagar les despeses de les contractacions durant un any, i formant a aquestes persones.

 

il·lustració gimnàs social sant pau

 

 

col·labora
pre-inscripció
Contacta